2014. október 7., kedd

Premiul Íriszház (Casa Iris) V. – Concurs Outsider Art 2014

Fundaţia Creştina Diakonia din Sfântu Gheorghe a înfiinţat în 2010 Premiul Íriszház (Casa Iris) pentru promovarea artei si a lucrărilor persoanelor cu dizabilităţi mintale din România. Premiul a fost acordat pentru prima dată in decembrie 2010 cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.
Fundaţia Creştina Diakonia va acorda in 2014 pentru a cincia oară premiul Casa Iris pentru cea mai bună lucrare. Bazându-ne pe experienţele din anii precedenti, am introdus următoarele reguli de participare:
1.     Candidatul trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani.
2.     Candidatul este o persoană cu dizabilităţi mintale, fapt care poate fi dovedit printr-un certificat medical.
3.     Participarea se face pe baza a trei lucrări din care două au teme legate: (Stilul este liber, pentru că prin stil putem aprecia talentul tău).
I.              Acesta sunt Eu
II.             Uita-te cu atentie la ilustratiile atasate, dupa care picteaza si tu un copac.
III.            Temă la liberă alegere.
OBSERVAŢIE: Cei care candidează cu mică plastică, vor trimite doar o singură lucrare şi fotografii despre alte două lucrări. Tema este liberă.
Lucrările de concurs trebuie să respecte următoarele reguli:
a.     Format: min. A4;
b.    Lucrarea să fie pe pânză, hârtie sau carton;
c.     Material: cu aquarel, acril, creioane colorate, pastel, ulei, cretă de ulei sau tuş. Sculpturile pot fi din lemn, piatră, metal, lut sau gips. Mica plastica nu poate fi obiect de folosinţă, de exemplu candelabru, scrumieră, etc.
d.    Lucrările de concurs trebuie să fie TERMINATE!
e.     Lucrarea nu a mai fost prezentată in public.
4.     Lucrările premiate vor intra în patrimonul Fundaţiei Creştine Diakonia din Sfântu Gheorghe.
5.     Lucrările vor fi trimise împreună cu formularul de înscriere care poate fi accesat pe blogul nostru sau pe pagina de facebook la adresa de mai jos.
Lucrările de concurs vor fi evaluate de către un juriu profesionist. Preşedintele juriului este Réka Deuten-Makkai, istoric si critic de arta. Toate lucările de concurs primite la timp vor fi expuse. Lucrările premiate vor apărea într-un catalog şi vor fi deasemenea ilustrate pe cărţi poştale. Primele trei laureati vor primi premii valoroase. Lucrările însoţite de formularul de înscriere completat se trimit sau pot fi depuse până în data de 21 noiembrie 2014 (data preluării) la adresa de mai jos:
Casa Iris
Sfântu Gheroghe, jud. Covasna
str.Lăcrămioarei nr.5
Pe pachet se indică: CONCURS
Deschiderea expoziţiei şi decernarea premiilor va avea la inceputul lunii decembrie în Casa Iris. Detalii suplimentare cât şi formularul de înscriere pot fi găsite pe site-ul iriszhaz.blogspot.com, pe facebook/Iriszhaz. De asemenea pentru mai multe detalii puteţi să contactaţi pe dl. director Péter Makkai la nr. de telefon:004-0267-315 560, mobil: 004-0724-000 467 sau e-mail iriszhaz@gmail.com.


Doriţi să susţineţi acest premiu? Scrieţi-ne intentia dvs. la adresa de mai sus iar noi vă contactăm pentru detalii. Vă mulţumim anticipat!
_______________________________________________________________________Ilustratii atasate:Csontváry Kosztka Tivadar, Pelerinaj la cedars in Libanon


Piet Mondriaan, Copacul albastru, studiu


Piet Mondriaan, Marul inflorit


Jean-Baptiste Corot, FontainebleauVincent Van Gogh, Copacul


Vincent Van Gogh, Migdal infloritNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése