2017. október 8., vasárnap

CONCURS DE OUTSIDER ART 2017

Premiul Casa Iris VIII. – Concurs de Outsider Art 2017

" Lucrările noi nu sunt create de intelect, dar din joaca instinctului născută din nevoia interioară. Mintea noastră creativă se joacă cu lucrurile sale preferate."      (C. G. Jung)


CONCURS

Fundaţia Creştina Diakonia din Sfântu Gheorghe a înfiinţat în 2010 Premiul Casa Iris pentru promovarea artei si a lucrărilor persoanelor cu dizabilităţi mintale din România. Premiul a fost acordat pentru prima dată in decembrie 2010 cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.
Fundaţia Creştina Diakonia va acorda in 2017 pentru a opta oară premiul Casa Iris pentru cea mai bună lucrare.
Bazându-ne pe experienţele din anii precedenti, am introdus următoarele reguli de participare:
1.     Candidatul trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani.
2.     Candidatul este o persoană cu dizabilităţi mintale, fapt care poate fi dovedit printr-un certificat medical.
3.     Participarea se face pe baza a trei lucrări, dintre care o lucrare pe tema citatului de mai jos, cu ocazia proiectului european Art Inclusion, gazduit in acest an de Casa Iris.

Slavă ție, stea curată
Voie bună pe pământ
Astăzi te simțim aproape
Sol din Rai cu soare sfânt.
Vraja ta aduce iară
Pe popor lângă popor
Toți pe lume frați noi suntem
Când apari ușor în zbor.

(F. Schiller, Oda bucuriei)

Celelalte doua lucrari pot fi cu temă la liberă alegere.
OBSERVAŢIE: Cei care candidează cu mică plastică, vor trimite doar o singură lucrare şi fotografii despre alte două lucrări.
Lucrările de concurs trebuie să respecte următoarele reguli:
a.     Format: min. A4;
b.    Lucrarea să fie pe pânză, hârtie sau carton;
c.     Material: cu aquarel, acril, creioane colorate, pastel, ulei, cretă de ulei sau tuş. Sculpturile pot fi din lemn, piatră, metal, lut sau gips. Mica plastica nu poate fi obiect de folosinţă, de exemplu candelabru, scrumieră, etc.
d.    Lucrările de concurs trebuie să fie TERMINATE!
e.     Lucrarea nu a mai fost prezentată in public.
f.     Lucrările trebuie sa fie inramate sau cu passepartout.
4.     Lucrările premiate vor intra în patrimonul Fundaţiei Creştine Diakonia din Sfântu Gheorghe.
5.     Lucrările vor fi trimise împreună cu formularul de înscriere care poate fi accesat pe blogul nostru sau pe pagina de facebook la adresa de mai jos.
Lucrările de concurs vor fi evaluate de către un juriu profesionist. Preşedintele juriului este Réka Deuten-Makkai, istoric si critic de artă. Toate lucările de concurs primite la timp vor fi expuse.
Premiile: Premiul I: 2000 lei       Premiul II.:1000 lei         Premiul III.: 500 lei.

 Lucrările însoţite de formularul de înscriere completat se trimit sau pot fi depuse până în data de 27 noiembrie 2017 (data preluării) la adresa de mai jos:Casa Iris
Sfântu Gheroghe, jud. Covasna
str.Lăcrămioarei nr.5
Pe pachet se indică: CONCURS

Deschiderea expoziţiei şi decernarea premiilor va avea loc la inceputul lunii decembrie în Casa Iris. Detalii suplimentare cât şi formularul de înscriere pot fi găsite pe site-ul iriszhaz.blogspot.com, pe facebook/Iriszhaz. De asemenea pentru mai multe detalii puteţi să contactaţi pe dl. director Péter Makkai la nr. de telefon:004-0267-315 560, mobil: 004-0724-000 467 sau e-mail iriszhaz@yahoo.com.

Doriţi să susţineţi acest premiu? Scrieţi-ne intentia dvs. la adresa de mai sus iar noi vă contactăm pentru detalii. Vă mulţumim anticipat!_______________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése