2020. november 4., szerda

Premiul Casa Iris X. – Concurs de Outsider Art 2020

 


 

 

 

 

CONCURS

 

Fundaţia Creştina Diakonia din Sfântu Gheorghe a înființat în 2010 Premiul Casa Iris pentru a promova arta și munca persoanelor cu dizabilități intelectuale din România. Premiul a fost acordat pentru prima dată in decembrie 2010 cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Fundaţia Creştina Diakonia va acorda și anul acesta pentru a zecea oară Premiul Casa Iris pentru cea mai bună lucrare.

 

Reguli de participare:

1. Candidatul trebuie să aibă cel puțin 18 ani.

2. Candidatul trebuie să fie o persoană cu dizabilitate intelectuală, fapt ce va fi dovedit printr-un certificat medical, sau copie a actului de încadrare în grad de handicap.

3. Toți candidații vor trimite trei lucrări, dintre care o lucrare trebuie să aibă ca temă:

 

Eu și comunitatea în care trăiesc și din care fac parte

           

           Uitați-vă la imaginile atașate. Fiecare imagine descrie comunitatea într-o   

           formă interesantă. Gândiți-vă la modul în care vă vedeți în comunitate:

           - unde te-ai pune pe pânză? Stânga, dreapta, sus, jos, în centru, în față sau  

           în spate?

           - cât de mare ai fi în comparație cu ceilalți?

  1. Rembrandt van Rijn, Patrula de noapte. Această imagine reprezintă grupul de polițiști al orașului. Pe cine vezi în imagine? Cine ai fi tu?
  2. Mihály Munkácsy, Casa de doliu. Există tristețe în această imagine, dar există și bucurie copilărească, joacă, o figură dansatoare și virtute maghiară. Cum este comunitatea ta? Vesel, liniștit, transparent, confuz?
  3. Henri Matisse, Dansul. Acești oameni sunt legate de bucuria dansului. Ce  leagă comunitățile, echipele voastră?
  4. Keith Haring, Oameni. https://g.co/arts/xaQHEQRGEHErEtAU7 În această imagine, sunt conectați mulți oameni fără chip, de nerecunoscut. Toate sunt la fel, niciunul nu iese în evidență.

 

Celelalte două lucrări pot fi cu temă la liberă alegere.

OBSERVAŢIE: Cei care candidează cu mică plastică, vor trimite doar o singură lucrare şi fotografii despre alte două lucrări.

 

Lucrările de concurs trebuie să respecte următoarele reguli:

a. Format: min. A4;

b. Lucrarea să fie pe pânză, hârtie sau carton;

c. Material: cu aquarel, acril, creioane colorate, pastel, ulei, cretă de ulei sau tuș. Sculpturile pot fi din lemn, piatră, metal, lut sau gips. Mica plastică nu poate fi obiect de folosință, de exemplu candelabru, scrumieră, etc.

d. Lucrările de concurs trebuie să fie TERMINATE!

e. Lucrarea nu a mai fost prezentată în public.

f. Lucrările trebuie să fie înrămate sau cu passepartout.

4. Lucrările premiate vor intra în proprietatea Fundaţiei Creştine Diakonia din Sfântu Gheorghe.

5. Lucrările vor fi trimise împreună cu formularul de înscriere care poate fi accesat pe blogul iriszhaz.blogspot.com nostru. Lucrările de concurs vor fi evaluate de către un juriu profesionist. Preşedintele juriului este Réka Deuten-Makkai, istoric si critic de artă. Toate lucrările de concurs primite la timp vor fi expuse.

 

Premii: Premiul I: 2000 lei, Premiul II: 1000 lei, Premiul III: 500 lei.

 

Lucrările însoțite de formularul de înscriere completat se trimit sau pot fi depuse până în data de 25 noiembrie 2020 (data preluării) la adresa de mai jos:

 

Casa Iris

Sfântu Gheroghe, jud. Covasna

str.Lăcrămioarei nr.5, 520085

Pe pachet se menționează: CONCURS

 

Deschiderea expoziţiei şi decernarea premiilor va avea loc pe 3 decembrie 2020 în Casa Iris si online. Detalii suplimentare cât și formularul de înscriere pot fi găsite pe site-ul iriszhaz.blogspot.com, și pe facebook.com/iriszhaz/. De asemenea pentru mai multe detalii puteţi să contactaţi pe dl. Director Péter Makkai la nr. de telefon:004-0267-315 560, mobil: 004-0724-000 467 sau e-mail iriszhaz@yahoo.com.

 

Doriți să fiți susținătorul acestui premiu? Scrieți-ne intenția dvs. la adresa de mai sus iar noi vă contactăm pentru detalii. Vă mulțumim anticipat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése