2011. október 6., csütörtök

Concurs Outsider Art

CONCURS 

 Fundaţia Creştina Diakonia din Sfântu Gheorghe a înfiinţat în 2010 premiul Íriszház (Casa Iris) pentru promovarea artiştilor plastici cu dizabilităţi mintale din România. Premiul a fost acordat pentru prima dată pe 7 decembrie 2010 cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.
Fundaţia Creştina Diakonia va acorda in 2011 pentru a doua oară premiul Casa Iris pentru cea mai bună lucrare. Bazându-ne pe experienţele din anul trecut, am introdus următoarele reguli de participare:
1. candidatul este persoana cu dizabilităţi mintale;
2. se participă cu cel mult trei lucrări;
3. lucrările de concurs trebuie să respecte următoarele reguli:
a. format min. A4;
b. lucrarea să fie pe pânză, hârtie sau carton;
c. cu aquarell, acrill, creioane colorate, pastel, ulei, cretă de ulei sau tuş.
d. Sculpturile vor fi din lemn, piatră, metal, lut sau gips.
e. Lucrările de concurs trebuie să fie FINALIZATE!

Lucrările de concurs vor fi evaluate de către un juriu profesionist. Preşedintele juriului este dl. Richard Bennaars directorul Galeriei de Outsider Art Herenplaats din Olanda. Toate lucările de concurs primite la timp vor fi expuse în sălile de expoziţie din Casa Iris. Lucrările premiate vor apare într-un catalog şi un bloc de cărţi poştale. Valoarea premiului întîi este de 350 EUR. Premiul doi şi trei constă dintr-un pachet cu materiale creative.

Lucrările însoţite de curriculum vitae se trimit sau pot fi depuse până la 15 noiembrie 2011 (data preluării) la adresa de mai jos:
 Íriszház 
Sfântu Gheroghe, jud. Covasna 
 str.Lacramioarei nr.5 
Pe pachet se indică: CONCURS 

 Deschiderea expoziţiei şi decernarea premiilor va avea loc în prima parte a lunii decembrie 2011 în Casa Iris. Detalii suplimentare găsiţi pe site-ul iriszhaz.blogspot.com, pe facebook (Iriszhaz) sau puteţi să contactaţi pe dl. director Péter Makkai la nr. de telefon:004-0267-315 560, mobil: 004-0724-000 467 sau e-mail iriszhaz@gmail.com.

 Doriţi să susţineţi acest premiu? Scrieţi intentia dvs. la adresa de mai sus, noi vă contactăm pentru detalii. Vă mulţumim anticipat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése