2011. október 6., csütörtök

Outsider Art Pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 

 A Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapitvány 2010-ben létrehozta Romániában élő és alkotó, értelmi fogyatékkal élő képzőművészek munkásságát népszerűsítő Íriszház  díj-át. A díjat első alkalommal 2010. decemberében adták át a Fogyatékkal Élők Nemzetközi Világnapja alkalmából.

A Diakónia Keresztyén Alapitvány 2011. decemberében másodszorra fogja odaítélni a legjobb munkáért járó Íriszház díjat. Az elmúlt év tapasztalataiból tanulva a következő szabályokat állítottuk fel:
1. A pályázó értelmi fogyatékos.
2. Legtöbb 3 munkával lehet pályázni.
3. A pályázati munkák az alábbi minimális követelményeknek kell megfeleljenek:
a. min. A4-es formátum;
b. a hordozó lehet vászon, papír vagy karton;
c. anyag lehet vízfesték, akrill, színesceruza, pasztell, olaj, olajkréta vagy tus;
d. a kisplasztika lehet fából, kőből, fémből, agyagból vagy gipszből faragott, formázott vagy öntött munka.
 e. a pályázati munká(k)nak BEFEJEZETTNEK kell lenni.

A pályamunkákat avatott szakmai zsűri fogja elbírálni. A bizottság elnöke Richard Bennaars a hollandiai Herenplaats Outsider Galéria igazgatója. Minden, időben beérkezett munkát kiállítunk az Iriszház termeiben. A legjobb munkákból katalógus és képeslaptömb készül. A fődíj értéke 350 euró. A második és harmadik helyezett értékes kreatív ajándékcsomagban részesül.

A pályamunkákat életrajz kíséretében 2011. november 15.-ig (beérkezés időpontja) várjuk az alábbi címre: Íriszház 
 Sepsiszentgyörgy, Gyöngyvirág utca 5 
(Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, str.Lăcrămioarei nr.5) 
A küldményre tüntessék fel: PÁLYÁZAT 

 A kiállítás megnyitója és a díjátadó ünnepség 2011. december elején lesz az Íriszházban. A fejleményeket az iriszhaz.blogspot.com oldalon vagy a facebook oldalunkon lehet követni. További kérdéssel forduljanak Makkai Péter igazgatóhoz, elérhetőségei: telefon 004-0267-315 560, mobil: 004-0724-000 467 vagy e-mail iriszhaz@gmail.com.

 Ön is szeretné támogatni a díjat? Írja meg szándékat a fenti címre. További részletekért felvesszük Önnel a kapcsolatot. Előre köszönjük! ___________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése