2012. szeptember 17., hétfő

Íriszház-díj III. - Outsider Art Pályázat 2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


A Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány 2010-ben létrehozta Romániában élő és alkotó, értelmi fogyatékkal élő, művészi tehetséggel megáldott személyek munkásságát értékelő és népszerűsítő Íriszház  díj-át. A díjat első alkalommal 2010. decemberében ítélték oda a Fogyatékkal Élők Nemzetközi Világnapja alkalmából.

A Diakónia Keresztyén Alapítvány 2012. novemberében harmadszorra fogja odaítélni a legjobb munkáért járó Íriszház díjat. Az elmúlt év tapasztalataiból tanulva a következő szabályokat állítottuk fel:
1.     A pályázó betöltötte 18. életévét.
2.     A pályázó értelmi fogyatékos, amit bizonyítania is kell.
3.     3 munkával kell pályázni, amiből kettő kötött témájú (Természetesen, a stílus szabad, hiszen ebben mutatkozik meg a tehetséged!):
I.              Arckép (lehet önarckép is).
II.             Tájkép, falu-, város vagy utcarészlet vagy csendélet.
III.            Szabadon választott téma.
MEGJEGYZÉS: a kisplasztikával pályázók egy pályázati munkával és két, más munkájukról készült felvétellel jelentkezhetnek. Nincs tematikai megkötöttség.
A pályázati munkák az alábbi minimális követelményeknek kell megfeleljenek:
a.     min. A4-es formátum;
b.    a hordozó lehet vászon, papír vagy karton;
c.     anyag lehet vízfesték, akrill, színesceruza, pasztell, olaj, olajkréta vagy tus;
a kisplasztika lehet fából, kőből, fémből, agyagból vagy gipszből faragott, formázott vagy öntött munka. (A kisplasztika nem lehet használati tárgy, pl. gyertya, képeslap, hamutartó, stb.)
d.    a pályázati munká(k)nak BEFEJEZETTNEK kell lenni.
e.     a munka még nem volt nyilvánosság előtt bemutatva.
4.     A nyertes pályamunkák a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány tulajdonába kerülnek.
5.     A pályázati munkákat az Íriszház weboldalán letölthető jelentkezési űrlap kíséretében kérjük elküldeni az alábbi postacímre.
A pályamunkákat avatott szakmai zsűri fogja elbírálni. A bizottság elnöke Richard Bennaars, a hollandiai Herenplaats Outsider Galéria és művészeti iskola igazgatója.
Minden, időben beérkezett munkát kiállítunk az Íriszház termeiben. A legjobb munkákból katalógus és képeslaptömb készül. A fődíj értéke 2000 ROL. A második és harmadik helyezett értékes kreatív ajándékcsomagban részesül. Ezenfelül az elmúlt évek legtehetségesebb pályázóit 2013. Íriszház Nyári Alkotótáborába várjuk vissza.
A pályamunkákat a kitöltött jelentkezési űrlap kíséretében 2012.  október 29.-ig (beérkezés időpontja) kell beküldeni az alábbi címre:

Íriszház
Sepsiszentgyörgy, Gyöngyvirág utca 5
(Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, str.Lăcrămioarei nr.5)
A küldményre tüntessék fel: PÁLYÁZAT

A kiállítás megnyitója és a díjátadó ünnepség 2012. november 17.-én lesz az Íriszházban a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány fenállásának tízéves évfordulója alkalmából. A fejleményeket az iriszhaz.blogspot.com vagy a facebook/Iriszház oldalunkon lehet követni. Ugyanitt letölthető a jelentkezési űrlap. További kérdéssel forduljanak Makkai Péter igazgatóhoz, elérhetőségei:
telefon 004-0267-315 560, mobil: 004-0724-000 467 vagy e-mail iriszhaz@gmail.com.

Ön is szeretné támogatni a díjat? Írja meg szándékat a fenti címre, további részletekért felvesszük Önnel a kapcsolatot. Előre köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése