2012. szeptember 17., hétfő

Premiul Íriszház (Casa Iris) III. – Concurs Outsider Art 2012


Fundaţia Creştina Diakonia din Sfântu Gheorghe a înfiinţat în 2010 Premiul Íriszház (Casa Iris) pentru promovarea artei si a lucrărilor persoanelor cu dizabilităţi mintale din România. Premiul a fost acordat pentru prima dată pe 7 decembrie 2010 cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.
Fundaţia Creştina Diakonia va acorda in 2012 pentru a treia oară premiul Casa Iris pentru cea mai bună lucrare. Bazându-ne pe experienţele din anul trecut, am introdus următoarele reguli de participare:
1.     Candidatul trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani.
2.     Candidatul este o persoană cu dizabilităţi mintale, fapt care poate fi dovedit printr-un certificat medical.
3.     Participare se face pe baza a trei lucrări din care două au teme legate: (Stilul este liber, pentru că prin stil putem aprecia talentul tău).
I.              Portret (poate fi şi autoportret)
II.             Peisaj, fragment de oraş, sat sau stradă, sau natură moartă.
III.            Temă la liberă alegere.
OBSERVAŢIE: Cei care candidează cu mică plastică, vor trimite doar o singură lucrare şi fotografii despre alte două lucrări. Tema este liberă.
Lucrările de concurs trebuie să respecte următoarele reguli:
a.     Format: min. A4;
b.    Lucrarea să fie pe pânză, hârtie sau carton;
c.     Material: cu aquarel, acril, creioane colorate, pastel, ulei, cretă de ulei sau tuş. Sculpturile pot fi din lemn, piatră, metal, lut sau gips. Mica plastica nu poate fi obiect de folosinţă, de exemplu candelabru, scrumieră, etc.
d.    Lucrările de concurs trebuie să fie TERMINATE!
e.     Lucrarea nu a mai fost prezentată in public.
4.     Lucrările premiate vor intra în patrimonul Fundaţiei Creştine Diakonia din Sfântu Gheorghe.
5.     Lucrările vor fi trimise împreună cu formularul de înscriere care poate fi accesat pe blogul nostru sau pe pagina de facebook la adresa de mai jos.
Lucrările de concurs vor fi evaluate de către un juriu profesionist. Preşedintele juriului este dl. Richard Bennaars directorul Galeriei de Outsider Art Herenplaats din Olanda. Toate lucările de concurs primite la timp vor fi expuse  în sălile de expoziţie din Casa Iris. Lucrările premiate vor apărea într-un catalog şi vor fi deasemenea ilustrate pe cărţi poştale. Valoarea premiului întâi este de 2000 RON. Premiul doi şi trei constau dintr-un pachet cu materiale creative. Şi mai mult, cei mai talentaţi candidaţi ai concursurilor vor fi invitaţi să participe în Tabăra de Creaţie de Vară Íriszház.
Lucrările însoţite de formularul de înscriere completat se trimit sau pot fi depuse până în data de 29 octombrie 2012 (data preluării) la adresa de mai jos:
Íriszház
Sfântu Gheroghe, jud. Covasna
str.Lăcrămioarei nr.5
Pe pachet se indică: CONCURS
Deschiderea expoziţiei şi decernarea premiilor va avea loc în cadrul festivităţilor de 10 ani de la înfiinţarea fundaţiei, în data de 17 noiembrie în Casa Iris. Detalii suplimentare cât şi formularul de înscriere pot fi găsite pe site-ul iriszhaz.blogspot.com, pe facebook-Iriszhaz. De asemenea puteţi să contactaţi pe dl. director Péter Makkai la nr. de telefon:004-0267-315 560, mobil: 004-0724-000 467 sau
e-mail iriszhaz@gmail.com.

Doriţi să susţineţi acest premiu? Scrieţi intentia dvs. la adresa de mai sus iar noi vă contactăm pentru detalii. Vă mulţumim anticipat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése