2013. december 2., hétfő

A GÁLAEST VENDÉGEI 2. - ART BRUT GALÉRIA BUDAPEST

Az Árkosi Kastélyban kiállításra kerül a beküldött pályázati munkákon kívül a Budapesti Art Brut Galéria gyűjteményéből  is 15 mű.

A Budapesti Art Brut Galéria célja a pszichiátriai ellátásában részesülők ellen irányuló előítéletek csökkentése azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt jelennek meg az általuk elkészített művészeti alkotások. Egy állandó nyitva tartással működő galéria, ahol bemutatható az art brut művészek munkáiból létrehozott gyűjtemény, komoly segítséget nyújt a szélesebb társadalmi elfogadást illetően, lehetőséget biztosítva a társadalom minden tagja számára, hogy megismerkedjen a pszichiátriai betegek és a társadalom perifériájára szorult emberek alkotásaival, ezzel biztosítva az esetlegesen bennük élő előítéletek feloldódását.
További célja az art brut művészeket és művészetüket megismertetni, elfogadtatni a műértő nagyközönséggel, a művész társadalommal és a művészeti élet véleményformáló képviselőivel.
A Galériában art brut alkotóműhely működtetése, ahol klienseink megismerkedhetnek a különböző képzőművészeti technikákkal és megtapasztalhatják az alkotás örömét.

A galériáról bővebben itt.


Íriszház-díj 2013 Outsider Art pályázat kiállítás és díjátadó ünnepség december 5.-én, csütörtökön 5 órától az Árkosi Szentkereszty kastélyban. A kiállitáson az Art Brut Galéria Budapest gyűjteményéből is láthatunk munkákat. 

További info: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése