2013. február 10., vasárnap

Hírlevél - Január 2013



Ismét jobb lábbal kezdtük az évet, az immár hagyománnyá vált téli táborozással. Idén Sugásfürdőre mentünk 26 fogyatékkal élő fiatal társunkkal és 5 csoportvezetővel. Volt fergeteges szánkózás, fürdőzés, szaunázás, közös játék és szabad foglalkozások. Ahogy az alábbi fotók is mutatják, dúskáltunk az élményekben!
Januártól a Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával partnerségben felvállaltuk a háromgyermekes Bartók család sorsát. Ez a kép már az új albérletükben készült. Az édesapa asztalos mű-helyünkben, a gyerekek pedig a RotaryHáz gyermekprogramjában kezdték az évet.  Az önkormányzat felszámolta a “Szing-szing” nevű szociális otthont és helyette olyan programot indított, amelyben az ott lakó családok lakásproblémáját szociális szervezetekkel partnerségben oldotta meg. Szeretettel és büszkén vállaltuk a feladatot!
________________________________________________________________________

 Íriszház munkatársai folytonosan továbbképzéseken vesznek részt. Január 21-24. között Lengyelországban munkaműhelyen vett részt alapítványunk két munkatársa. A németországi Diakonisches Werk Gladbeck-Bottrop-Dorsten Munka és képzés ágazatának koordinálásával 2012. októberében indult Leonardo da Vinci Innovációtranszfer projekt az előző két évben lezajlott LdV Mobilitási projekt folytatása. Az aktuális projekt célja a partnerországok felnőttképzési rendszereinek összehangolásával olyan ápoló-személyzetet képező program és tananyag közös kidolgozása, amely a folyamatos ápolásra szoruló fiatalok speciális problémáit érinti. A partnerségben három német és egy lengyel szervezet mellett lapítványunk is részt vesz.
_____________________________________________________________________
 

Az Outsider Art Íriszház díj tavalyi nyertesét a hollandiai Herenplaats Galéria csoportos kiállításra hívta meg.  Gudor Mátyás három portréval szerepel Rotterdamban a face to face című kiállitáson.
Szivből gratulálunk neki a sikerhez és nagyon büszkék vagyunk Rá!

Isten áldása kisérje Önöket az új évben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése