2013. február 10., vasárnap

Nieuwsbrief Januari 2013Net zoals de afgelopen jaren begon ook 2013 met ons inmiddels razend populaire Winterkamp. Voor alle 26 deelnemers was het weer een enorm feest. Lekker ravotten in de sneeuw, skiën, sleeën, zwemmen, zweten in de sauna en ’s avonds lekker dansen, zingen en swingen in onze minidisco. Al met al weer veel mooie herinneringen voor iedereen!
De gemeente Sfantu Gheorghe heeft ons en andere sociale organisaties gevraagd een aantal probleemgezinnen uit het opvangcentrum  „Sing-Sing” onder onze hoede te nemen. In januari hebben wij ons eerste gezin geholpen aan een onderkomen. Wij huren voor hen een huis en proberen hen zo veel mogelijk te begeleiden zodat zij hun leven weer op de rails krijgen. De 3 kinderen gaan naar een goede school en worden na schooltijd opgevangen in ons Rotaryhuis. En de vader is aan het werk in onze sociale werkplaats!
___________________________________________________________________

De afgelopen 2 jaar hebben wij deelgenomen aan een Leonardo project samen met 2 Duitste en een Poolse partner. In dit project werd gezocht naar een verzorgingswijze voor mensen met een niet-aangeboren beperking. Denk aan ziektes of verkeersongevallen waardoor mensen zonder beperkingen ineens met een beperking moeten leven. Voor hen is speciale hulp en verzorging nodig die wij gezamenlijk willen realiseren. Op initiatief van Diakonisches werk Gladbeck-Bottrop-Dorsten is hier een vervolgproject voor opgestart en afgelopen maand hebben 2 van onze collega’s meegedaan aan de eerste workshop in Polen.
___________________________________________________________________________


De winnaar van de Outsider Art wedstrijd Íriszház Prijs 2012 mocht op uitnodiging van de Herenplaats Galerie Rotterdam, deelnemen aan de tentoonstelling face to face.  Mátyás Gudor is met 3 portretten vertegenwoordigd in deze expositie in Nederland. Ga allen kijken!

God zegene ons in al ons goede werk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése