2009. november 12., csütörtök

Az aukcióról

A müvészettel, ill. fogyatékos embertársainkkal foglalkozó személyek közös vonása a szép-lélek. Az Irisz-ház épületén is sok müvész dolgozott: a funkcionális épület Kovacs Kázmér és Zakariás Attila müépítészek munkája, a belsö kupola üvegablakait Makkai András tervezte és készítette, a központi tér padlóját borító mozaikot Makkai András terve és vezetése alapján lelkes önkéntesek rakták ki.
Az Irisz-ház tavalyi megnyitója alkalmából Gyulai Líviusz Kossuth díjas grafikus ajándékozott több tucatnyi képet a védett munkahelyeket biztosító központnak, amely állandó tárlatként tekinthetö meg.
Szeptemberben pedig egy különleges, Snoezel-lakókocsi - ingergazdag környezet - érkezett a fogyatékkal élö fiatalok számara egy holland házaspár és a Philadelphia Alapítvány jóvoltából, abból a meggyözödésböl, hogy a 'szép', 'kellemes illatú', puha tappintású', 'lágy hangú' ingerek fejlesztik az embert.

A müvészekkel való közeli közremüködésböl született meg az aukció ötlete is. Ami közös például Sotheby's aukciós ház munkájával, hogy válogatott, értékes müvészeti tárgyakat bocsátunk árúba, amelynek megvásárlásával Önök biztos helyre fektetik be pénzüket. Ami különbözik, hogy az aukció nyereségét az Irisz-ház munkájának fenntartására és fejlesztésére fordítják! Vallják, hogy a müvészet, a széppel való foglalkozás pozitívan formálja az embert, épp ezért a jövedelemböl, remélik, telik egy müterem berendezésére, ilyenek a festöállvány, festékek, vásznak, egyéb kellékek, prés, kemence, folytathatnánk a sort. Megtanulták a türelmet és a kitartást, így ha elsö nekifutásra nem is sikerülhet minden, de a munka elkezdödhet és lassan de biztosan megtermi gyümölcsét.

Az árverezésre DECEMBER 3.-án, a fogyatékkal élök nemzetközi napján kerül sor az Irisz-házban. Részletek következnek.

Kövessék blogunkat, célunk, hogy naponta bemutassunk egy-egy müvészt és az általa felajánlott müvet.

Vásároljanak tölünk bizalommal, legyenek az Írisz-ház barátai!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése